Mariusz Lewandowski: Czeka nas ciężkie spotkanieCo o konfrontacji mówił trener przyjezdnych Mariusz Lewandowski? - Cieszymy się, że zbliża się liga. Celem obozu było bardzo dobre przygotowanie fizyczne zespołu do rozgrywek. Uważam, że założoną pracę wykonaliśmy bardzo dobrze. Mieliśmy jednak problemy w tym okresie przygotowawczym, złapaliśmy wirusa, niektórzy zawodnicy wypadli na trzy-cztery dni z treningów i później musieli to nadrabiać - przyznał szczerze trener. - Czeka nas ciężkie spotkanie.
Boisko zweryfikuje jak my się przygotowaliśmy do rundy, a jak Miedź. Jedziemy po to, żeby zdobyć trzy punkty - zakończył Lewandowski. W rundzie jesiennej mecz między tymi zespołami zakończył się remisem 1:1. Na prowadzenie wyszła Miedź za sprawą Macieja Sliwy, a gola wyrównującego na 10 minut przed końcem dał wspomniany boczny obrońca Dawid Abramowicz. Przewidywalne składy na mecz Miedź - Radomiak:Miedź: Stefanos Kapino - Levent Gulen, Andrzej Niewulis, Szymon Matuszek - Olaf Kobacki, Chuca, Kamil Drygas, Hubert Matynia - Luciano Narsingh, Koldo Obieta, Angelo Henriquez.
Piątkowy mecz będzie konfrontacją braci Abramowicz - Dawida (obrońcy z Radomiaka) i Mateusza (bramkarza z Miedzi). - Chociażby brat naszego bramkarza Dawid Abramowicz przeprowadza lewą stroną wiele akcji ofensywnych, często dośrodkowuje i wrzuca w pole karne dalekie piłki z autów. Zespół gości ma więc bardzo dużo atutów – dodał szkoleniowiec zespołu z Legnicy.
Włodarzom klubu jednak ta pozycja nie w smak. Skąd taki wniosek? Radomiak był bardzo aktywny w oknie transferowym. Do klubu sprowadzono aż 7 nowych piłkarzy, w tym 6 obcokrajowców. Czy tak wiele nowych twarzy podziała pozytywnie na drużynę i Radomiak sięgnie po komplet? Przekonamy się wkrótce. - Nastroje są bardzo dobre, cieszymy się na start rozgrywek. Przede wszystkim powodem dobrych humorów jest rosnąca forma zespołu. Widzę, jak z dnia na dzień drużyna się rozwija i intensywnie pracuje nad tym, żeby utrzymać się w PKO Bank Polski Ekstraklasie. Cieszą mnie też wzmocnienia, których udało nam się dokonać w trakcie tego okienka, więc z optymizmem czekamy na start rozgrywek - powiedział trener Miedzi Grzegorz Mokry na łamach klubowej strony.
Mecz Radomiak Radom - Miedź Legnica ONLINE. W tabeli ze sobą sąsiadują. Gdzie oglądać w telewizji? TRANSMISJA TV NA ŻYWOMecz Radomiak Radom - Miedź Legnica ONLINE. 6. kolejkę Fortuna 1 Ligi dokończymy między innymi na stadionie w Pruszkowie. Korzystający z obiektu radomianie podejmą drużynę, która ma dwa punkt mniej i jeden mecz na koncie więcej. Relacja LIVE w GOL24 od godziny 19:00. Mecz Radomiak Radom - Miedź Legnica ONLINERadomiak rozpoczął sezon wyśmienicie. To właśnie Miedź rozbił 4:0 w meczu 1/32 finału Fortuna Pucharu Polski. Potem zaliczył serię trzech zwycięstw w lidze. Odprawił kolejno Widzew Łódź (4:1), GKS Jastrzębie (1:0) oraz Chrobrego Głogów (2:1). W ostatniej kolejce przegrał jednak nieznacznie z beniaminkiem, Górnikiem Łęczna (1:2). Na trybunach spotkanie zakończył poddenerwowany na sędziów trener Dariusz Banasik. Na konferencji ponownie nie pozostawił na nich suchej nitki.
Przekonywał: - Sędziowie nie panowali nad tym co się działo. Oni prowokowali nas. Cały czas było zamieszanie. Sędzia dawał kartki na lewo i prawo. Trzeba się zastanowić nad przepisami, bo sędziowie karzą za co chcą. Ja nie wiem, za co ja wyleciałem. Totalnie nie wiem! W Miedzi brakuje stabilizacji. Drużyna po zmianach kadrowych gra w kratkę. Potrafi wygrać z Sandecją Nowy Sącz (3:1), by następnie przegrać z GKS Bełchatów (0:1). Potrafi rozbić Resovię (4:0), by w kolejnym meczu zostać rozbitą przez Arkę Gdynia (0:4)...
PKO Ekstraklasa. Mecz Miedź Legnica – Radomiak Radom ONLINE. Zaczynamy rundę rewanżową. Gdzie oglądać w telewizji? TRANSMISJA TV NA ŻYWO© Dostarczane przez Portal i. pl Miedź Legnica - Radomiak Radom ONLINEPlan Miedzi: Kontynuować passę z końcówki jesieniWejść dobrze w rundę wiosenną? To brzmi jak plan piłkarzy Miedzi Legnica. Podopieczni Grzegorza Mokrego zamykają ligową tabelę z ledwie 12 punktami.